Voluntariat

Ce înseamnă Voluntariatul?


O definiţie pentru care aş opta ar fi: “Voluntariatul reprezintă o investiţie în cariera profesională şi o posibilitate de dezvoltare a abilităţilor personale.” Bineînţeles fiecare o simte diferit.

Să fac parte dintr-un ONG, în timpul facultăţii mă ajută foarte mult. Să creezi proiecte, să ajut la realizarea şi dezvoltarea lor în timp, să fiu alături de oameni care lucrează din timpul facultăţii la dezvoltarea lor personală este un lucru frumos şi care îţi oferă un sentiment de satisfacţie.

Personal prima data când m-am implicat într-un ONG, m-am ocupat de atragerea noilor membri în asociaţie, de selectarea lor, de motivarea şi monitorizarea activităţilor fiecăruia din prisma dezvoltării lor personale, lucru care în mod real mă va ajuta în carieră.

Voluntariatul înseamnă să acorzi o parte din timpul tău pentru tine, să lucrezi la viitorul tău, să îţi descoperi talentele şi calităţile pe care nu le-ai ştiut, să înveţi să fii responsabil, să te autoexploatezi.

Ca să dau un răspuns la întrebarea: „Bine bine, voluntariat, dar de ce să alegi să munceşti fără să fii plătit?”

Pentru că nu toţi angajatorii sunt dispuşi să îţi ofere şi distracţie la locul de muncă, pentru că poţi experimenta diverse arii de activitate profesională, pentru că înveţi să îţi asumi responsabilitatea într-o echipă şi pentru că eşti alături de oameni ca tine.

Rezumând totul, voluntariatul este o parte din dezvoltarea şi maturizarea profesională a unui tânăr.