vineri, 26 martie 2010

Despre: Societatea Studentilor Suceveni

Societatea Studentilor Suceveni este un ONG Studentesc, o organizatie Non-guvernamentala infiintata si condusa exclusiv de studenti. Deci, nu este un job, nu iei salariu pentru ceea ce faci, in schimb: cunosti noi studenti, noi mentalitati, iti faci noi prieteni si, cel mai important, câstigi experienta, iti conturezi o imagine despre viitoarea ta cariera si chiar ti se deschid portite pentru job-ul mult visat. Toate doar datorita implicarii in Societatea Studentilor Suceveni!

Majoritatea activitatilor sunt impartite pe departamente(exact cum si companiile sunt impartite!): Resurse Umane(HR), Marketing, Advertising, Relatii Publice(PR), Relatii Internationale,Vânzari, Finante, Logistica si lista poate continua – depinde de profilul si cultura organizatioanala a fiecarei student.

Asadar, multi tineri studenti care vor sa faca si altceva in afara de facultate, cluburi, pub-uri pot sa se inscrie in Societatea Studentilor Suceveni printr-un formular care se afla in pagina de contact.

Si totusi…ce fac acesta Organizatie?

Creeaza noi oportunitati studentilor, ii aduce mai aproape de „realitate” – din punctul meu de vedere – caci daca stam sa ne gândim bine, la facultate se pun numai bazele, se arata totul teoretic, iar practic studentul ajunge pe la finalul facultatii sa aplice. Ei bine, aici e partea frumoasa! Intru-un ONG ai ocazia inca din primul an:
- sa intri in contact cu marile companii
- sa relationezi cu specialisti din mediul „corporate”
- sa iti dai seama ce cariera ai vrea sa urmezi
- sa intelegi ce inseamna mediul business
- sa calatoresti, sa provoci si sa iti pui in practica ideile
- sa organizezi evenimente pentru studenti pe diferite domenii de interes(chiar si in contextul crizei:P), proiecte sub forma unor. conferinte, workshop-uri, traning-uri, internship-uri, scoli de vara.


Si nu se termina aici, caci aici se imbina utilul cu placutul!

Teambulding-uri, petreceri, se leaga noi prietenii, iti faci noi amici, cunosti alti oameni si inveti de la ei ce e mai bun, iar greselile in Societatea Studentilor Suceveni sunt permise! Aici din greseli se invata si astfel te pregatesti pentru provocarile si eventualele piedici ale unui job!

Inveti sa respecti un deadline, intelegi exact ce inseamna sa lucrezi intr-o echipa, cât de importanta este comunicare dintre membrii si, cu siguranta, vei trai sentimentul de satisfactie, bucurie si de ce nu mândrie dupa fiecare proiect reusit pe care l-ati organizat!

Sfatul meu?

Implicati-va in Societatea Studentilor Suceveni, nu aveti ce pierde! Faceti un serios research inainte, analizati cât mai multe organizatii studentesti, vedeti ce valori si misiune au, care este profilul si cultura lor organizationala, ce proiecte au organizat si observati daca dorintele, asteptarile si planurile voastre se intâlnesc intr-un punct comun cu acele ONG-uri si daca Nu incercati Societatea Studentilor Suceveni!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.